5
Speluitleg
Adventure Island is onderverdeeld in acht gebieden met ieder vier ronden. Je moet de baas aan het einde van elke vierde ronde verslaan om een gebied te voltooien. Als je de achtste en laatste baas verslaat, heb je gewonnen.
  • Ronden
    Elke ronde bevat vele vijanden die het Master Higgins proberen lastig te maken. Ontwijk deze vijanden en vergeet niet de fruitstukken op te pakken om je levenskracht aan te vullen. Master Higgins begint het spel met lege handen, maar hij kan in eieren nuttige voorwerpen vinden, zoals stenen bijlen en skateboards. Hij kan eieren openbreken met de stenen bijl of door er tegenaan te lopen. Maar wees voorzichtig! Sommige eieren bevatten Master Higgins’ minst favoriete kostje: aubergine!
  • Levenskracht
    Je levenskracht neemt af naarmate de tijd verstrijkt en wanneer je tegen een obstakel botst. Je raakt al je levenskracht kwijt wanneer je tegen een vijand botst, bepaalde obstakels raakt of in een gat valt. Als je geen levenskracht meer hebt, kun je verdergaan vanaf het begin van het gedeelte waar je was. In elke ronde worden deze gedeelten aangegeven door genummerde borden. Als je al je levens hebt verloren, is het spel voorbij.
  • Je score
    Je krijgt punten voor het fruit dat je onderweg verzamelt. Als je een ronde hebt voltooid, wordt je resterende levenskracht als bonuspunten aan je score toegevoegd. Als je tijdens die ronde een kruik hebt gevonden, worden je bonuspunten verdubbeld. Bij elke 50000 punten verdien je een extra leven.