5
Speluitleg
Monsters, weerwolven, smerige slijmballen en een hele reeks andere weerzinwekkende gedrochten zijn erop uit om onschuldige mensen gevangen te nemen. Ze hebben het gemunt op je buren, de kinderen van je buren, de honden van je buren, en iedereen die ze nog meer kunnen vinden. Jij moet nu alles in het werk stellen om de slachtoffers te redden, voordat ze gevangen worden door de slechteriken. Gelukkig liggen er zomaar overal wapens en items verspreid... De slachtofferradar die je pas voor een prikje hebt gekocht komt nu trouwens goed van pas. Je kunt er op zien hoeveel slachtoffers er zijn en waar ze zich bevinden!

Je begint het spel met een slachtofferaantal van 10 dat terugloopt wanneer je een slachtoffer redt – of als er een wordt gevangen door een monster. Als de monsters iedereen te pakken hebben gekregen is het spel voorbij. Wanneer de slachtoffers allemaal zijn weggewerkt (doordat ze door jou zijn gered of gevangen zijn door monsters), verschijnt er een uitgang waarmee je het level kunt verlaten. Je kunt dan meteen naar het volgende level gaan of verder zoeken naar items, wapens en schatten. Als je een vraagteken ziet, pak dit dan op om toegang te krijgen tot een bonuslevel!
Wanneer je naar het volgende level gaat, wordt alleen het aantal slachtoffers dat je hebt gered overgebracht. Maar wees gerust – je kunt bonusslachtoffers verdienen door punten te scoren. Er kunnen nooit meer dan tien slachtoffers tegelijk in één level zijn, dus als je tien punten hebt, plus genoeg punten voor een bonusslachtoffer, zul je in plaats daarvan een extra leven verdienen.

Iedere speler begint met drie levens. Als je gezondheidsbalk leeg is, verlies je een leven. Je kunt een extra leven verdienen door een bonusleven op te pakken of door punten te verdienen zoals hierboven staat beschreven.

Je kunt altijd door blijven spelen zolang je nog levens hebt en er slachtoffers zijn.