7
Gebiedskaart
Als je een gebied betreedt worden de voorwaarden voor overwinning en verlies weergegeven. Gebruik het hoofdmenu en het eenhedenmenu om je eenheden te rangschikken en de veldtocht te winnen! Als je verliest is het spel voorbij.Hoofdmenu
Druk op om het hoofdmenu weer te geven. In dit menu kun je je eenheden op pad sturen en bewerken, items gebruiken en het missiedoel bekijken.

Eenhedenmenu
Kies een van je eenheden en druk op om het eenhedenmenu weer te geven.

In dit scherm kun je commando’s, gevechtsstrategieën en eenheidformaties toewijzen en veranderen. Onderaan het scherm wordt een vlag weergegeven die het uitputtingsniveau van je eenheid weergeeft. Dit neemt toe terwijl je eenheid rondtrekt en aan gevechten deelneemt. Als het zijn maximale niveau bereikt, houdt je eenheid automatisch halt en slaat het kamp op.
Vestingen
Als je een vesting binnengaat die aan de vijand behoort of neutraal is, kun je die vesting innemen of bevrijden en voor jezelf opeisen. Om een vesting binnen te gaan verplaats je je eenheid naar de vesting en kies je in het eenhedenmenu STRONGHOLD COMMANDS (vestingorders). In een vesting kun je informatie vergaren, items kopen, gevallen personages herstellen en meer.