5
Speluitleg
Acht unieke en krachtige robots zaaien chaos op een onbekende planeet. De gevechtsrobot Mega Man staat voor de taak de orde te herstellen en de waarheid achter het incident te achterhalen. In deze gevaarlijke missie staat hij er echter niet alleen voor: hij kan de hulp inroepen van zijn robothond Rush.

Levelkeuzescherm
Je kunt het spel starten in een willekeurig level op dit scherm. Elk level is vertegenwoordigd door de robotbaas die het level regeert. Kies een level met en druk dan op of om te beginnen.

Je kunt elk level dat je hebt voltooid opnieuw spelen, maar de robotbaas is dan niet meer aanwezig.

Speleinde
Als Mega Man wordt aangevallen of geraakt wordt door bewegende priemen, verliest hij levensenergie. Als de levensenergiemeter van Mega Man nul bereikt, verliest hij een leven. Als hij in een bodemloos gat valt of in contact komt met priemen op de grond, op de muren of aan het plafond, verliest hij meteen al zijn levensenergie en een leven.

Als Mega Man zijn laatste leven verliest is het spel voorbij. Kies STAGE SELECT (level kiezen) om terug te keren naar het levelkeuzescherm, of kies CONTINUE (verdergaan) om het level opnieuw te proberen.