7
Gevechten
Versla alle vijanden om een gevecht te winnen. Een overwinning geeft je EXP. (ervaringspunten), munten en soms zelfs voorwerpen. Als je gehele gezelschap in het gevecht ten onder gaat, verlies je de helft van de munten die je op dat moment bij je hebt, en moet je opnieuw beginnen vanaf je laatste bewaarpunt.


Gevechtscommando’s
ATC. De vijand aanvallen.
Speciale gevechtstechniek Een speciale techniek gebruiken. De speciale technieken verschillen per personage.
SPL. Een vaardigheid of een spreuk gebruiken.
ITEM Voorwerpen gebruiken of je uitrusting veranderen.
AUTO Vol in de aanval gaan met heel je gezelschap. Je gezelschap zal blijven aanvallen tot je op drukt.
RUN Je terugtrekken uit het gevecht. Dit commando werkt echter niet altijd.
SWCH Je gevechtsformatie wijzigen. Druk op om deze optie weer te geven.
DEF. Stil blijven staan en verdedigen. Dit maakt vijandige aanvallen minder succesvol. Druk op om deze optie weer te geven.

Over bijzondere toestanden
Sommige vijanden kunnen je personages in een bepaalde toestand brengen. De meest voorkomende toestanden staan hieronder.

Slaap Het personage zal niet kunnen bewegen, totdat het gevecht is afgelopen of hij of zij fysiek wordt aangevallen. Gebruik CureAl of Heal om hem of haar wakker te schudden.
Vergif Het personage verliest HP tijdens het lopen. Gebruik Antdt, CureAl, CurePsn of Heal om hem of haar te genezen.
Speciale gevechtstechnieken vergeten Het personage zal zijn of haar speciale gevechtstechniek niet kunnen gebruiken. Gebruik CureAl of Heal om zijn of haar geheugen op te frissen.
Vloek Hierdoor raakt het personage in een zieke toestand. Gebruik Vtmn, CureAl of Heal om de vloek op te heffen.
Ontbinding Als het personage alleen gelaten wordt, verandert hij of zij in een zombie. Met TearDr, CureAl, CurePsn of Heal kun je ze genezen.
Zombie Zorgt ervoor dat je personage zijn of haar medestanders aanvalt. Na het einde van het gevecht kan het personage niet verder vechten. Gebruik TearDr, CureAl of Heal om hem of haar te genezen.
Niet in staat te vechten Het personage is niet in staat iets te doen, totdat je hem of haar met LifePl of Renew hebt genezen.