8
Gevechtsscherm
Als je een monster of groep monsters tegenkomt, begint er een gevecht. Vervolgens heb je twee mogelijkheden: proberen te ontsnappen (door en tegelijk ingedrukt te houden), of het gevecht aangaan en ervaringspunten te verdienen. Aan het begin van de strijd verschijnt er een gevechtsbalk voor elk van je personages. Als de balk vol is, kun je een gevechtsactie kiezen en vervolgens de vijand of groep vijanden waar je de actie op wilt uitvoeren. Je kunt ook je techvaardigheden (speciale aanvallen) gebruiken. Elke keer dat je een vijand verslaat, verdien je techpunten, waardoor je techniveau toeneemt. Naarmate je techniveau stijgt, verdien je nieuwe techvaardigheden om in de strijd te gebruiken.
Als de HP van alle personages in je groep zijn teruggelopen tot 0 is het spel voorbij en keer je terug naar het titelscherm.


Gevechtsstand
In het configuratiescherm kun je kiezen tussen de twee gevechtsstanden in het spel: de actieve stand en de wachtstand. Als je ACTIVE (actief) kiest, wachten vijanden niet tot jij je acties hebt geselecteerd. Als je WAIT (wachten) kiest, vallen ze pas aan nadat jij je acties hebt geselecteerd.

Statusafwijkingen
Tijdens gevechten gebruiken vijanden soms spreuken of wapens waarmee ze de status van je personages beïnvloeden. Deze statusafwijkingen genees je met de juiste techs of voorwerpen. Als het gevecht voorbij is, genezen ze vanzelf. De meest voorkomende statusafwijkingen zijn:

Poison (vergif) Gedurende het gevecht nemen je HP langzaam af en heb je verminderde aanvalskracht.
Slow (traagheid) Je gevechtsbalk loopt minder snel vol.
Sleep
(slaap)
Personages vallen in slaap. Personages die slapen, kunnen niet terugvechten en hebben minder verdedigingskracht. Ze worden pas weer wakker als ze geraakt worden.
Chaos / Confuse (verwarring) Je personage raakt in de war en valt mogelijk zijn of haar groepsgenoten aan.
Blind Het wordt moeilijker voor een personage om vijanden te raken.
Lock (blokkering) Het personage kan geen techs gebruiken.
Stop Personages kunnen helemaal niets meer doen tot ze worden genezen door een ander personage.